OHL blijft stuntelen, Union kent in eigen huis geen moeite met Leuvenaren

12-08-2023 20:04
50

OHL blijft het moeilijk hebben en is er ook tegen Union niet in geslaagd om punten te sprokkelen. De Brusselaars hebben het vertrek van Bart Nieuwkoop goed verteerd en wonnen zonder al te veel problemen van OHL: 5-1.

Na de nederlaag tegen RWDM had OHL nog wat goed te maken en hoopte het te kunnen stunten tegen Union, dat net nog Bart Nieuwkoop was verloren. Die hoop werd echter al snel de kop ingedrukt door de Brusselaars, die sterk aan de partij begonnen en OHL meteen achteruit drukte.

Vanhoutte en Puertas kregen de eerste kansen, maar het was Terho die met een heerlijke streep de bal voorbij de kansloze Cojocaru kreeg. Union op voorsprong en daar had OHL helemaal niets tegenin te brengen.

OHL leek helemaal uitgeteld nadat Puertas er tien minuten voor het einde van de eerste helft nog 2-0 van maakte. De Brusselaars waren op weg naar winst, maar een parel van Thorsteinsson in het slot van die eerste 45 minuten zorgden ervoor dat het toch nog een spannende tweede helft kon worden.

Ook in de tweede helft was Union de gevaarlijkste ploeg en stak het al snel de neus aan het venster. Ook OHL kreeg enkele kansjes, al werd Moris niet in gevaar gebracht. Aan de overzijde moest Cojocaru zich iets na het uur wel opnieuw omdraaien. Eckert besloot een strafschop in doel en stelde de zege van Union zo goed als veilig.

De klap teveel voor OHL, dat niet langer bij machte was om nog tegen te prikken. De Brusselaars kenden geen moeite meer en wisten met een tweede en derde strafschop er zelfs nog 4-1 en 5-1 van te maken. De eindstand.