Degryse begrijpt PSV-interesse in Debast: Toch een stap hogerop

Degryse begrijpt PSV-interesse in Debast: "Toch een stap hogerop"

12-08-2023 19:00 Laatste update: 19:07
22

Zeno Debast staat in de belangstelling van PSV en kan deze zomer RSC Anderlecht nog verlaten. Aad de Mos twijfelt echter over de verdediger en ziet hem geen goede aankoop voor PSV in hem. Marc Degryse denkt daar anders over.

Debast kreeg al meermaals het verwijt geen 'echte verdediger' te zijn en er zijn dan ook flink wat twijfels of hij wel een versterking zou zijn voor PSV. Degryse gelooft van wel. "Ik ben tot de conclusie gekomen dat een transfer van Debast naar PSV voor 15 miljoen euro wél logisch is", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

De analist geeft ook aan dat het verdedigend nog niet helemaal op zit bij Debast, maar gelooft wel in zijn potentieel. "PSV ziet een steengoede voetballer en denkt dat zij de verdediger in Debast kunnen polijsten. PSV gokt dat zij Debast over drie jaar voor het drievoudige kunnen verkopen", geeft hij aan.

Het is echter nog maar de vraag of Debast ook richting PSV zal verhuizen. Degryse is duidelijk: doen. "Debast van zijn kant zou ik aanraden om de stap te zetten. Hij komt in een goeie club, een goeie ploeg met een mix van jeugd en ervaring. PSV is een stap hogerop", besluit hij.