Tielemans: Emery overtuigde me, hoe hij me weer naar beste niveau wil krijgen

Tielemans: "Emery overtuigde me, hoe hij me weer naar beste niveau wil krijgen"

12-08-2023 12:09 Laatste update: 12:31

Burnley FC en Manchester City hebben het startschot gegeven, op zaterdag en zondag is het aan de andere Premier-League-ploegen. Ook Youri Tielemans kijkt reikhalzend uit naar de ouverture van de competitie, misschien zelfs meer dan de voorbije jaar. Bij Aston Villa voelt de middenvelder zich herboren.

Na vier jaar bij Leicester City viel het doek over die periode, jammer genoeg op sombere wijze. The Foxes zakten naar de Championship, terwijl Tielemans het zinkende schip contractvrij kon verlaten. Uit een lange lijst aanbidders koos hij - ietwat verrassend, voor sommigen - voor het ambitieuze Aston Villa. Volgens Tielemans klopte het sportieve plaatje er. "De trainer, Unai Emery, heeft mij overtuigd. Met de manier waarop hij me weer naar mijn beste niveau wil krijgen. Ik voel een andere wind", klinkt hij opgetogen bij Het Laatste Nieuws.

Tielemans legt uit dat het er behoorlijk anders aan toe gaat bij Villa in vergelijking met Leicester. Zo gebruikt de club enorm veel data om de spelers individueel vooruit te helpen. Het gaat dan niet alleen om fysieke parameters, maar ook bijvoorbeeld om een toestelletje om de traptechniek te verbeteren. En wees maar zeker, ook de gezegende Tielemans kan op dat vlak nog progressie boeken. "Die wordt elke dag beter", lacht hij. "Ik probeer er zo creatief mogelijk aan te werken."

Afgesloten hoofdstuk
Tielemans staat dus te trappelen van ongeduld om eraan te beginnen bij zijn nieuwe werkgever. Dat gevoel wordt nog versterkt door de afgelopen jaargang, die faliekant afliep voor Leicester. Degradatievoetbal hakt er mentaal zwaar in. "Het heeft de waardering voor een zege in ieder geval groter gemaakt. Omdat je op een bepaald moment vergeet hoe dat voelt. De komende weken hoop ik echt te kunnen genieten", aldus de Rode Duivel.

Ook zijn eigen prestaties hadden nadrukkelijk te lijden onder het gevecht tegen de rode streep. "Ik heb de laatste twee jaar goeie matchen gespeeld, maar ben niet constant genoeg geweest in mijn prestaties", geeft Tielemans ruiterlijk toe. Tussen de lijnen door geeft hij aan dat hij zichzelf te veel druk oplegde, waardoor hij zowel de fans als zichzelf ontgoochelde. "Ik wil mezelf eerst amuseren, voor ik de mensen plezier kan schenken. Dat ze veel van mij verwachten, betekent dat mijn prestaties in het verleden de lat hoog hebben gelegd."