Man City wint van Burnley en Kompany, De Bruyne valt geblesseerd uit

Man City wint van Burnley en Kompany, De Bruyne valt geblesseerd uit

11-08-2023 23:14
11

Manchester City heeft de Premier League vrijdagavond geopend met een klinkende zege op Burnley en hoofdtrainer Vincent Kompany. Erling Haaland was in de eerste helft twee keer trefzeker en gooide de wedstrijd al vroeg in het slot. Voor Kompany was het geen goede start van de Premier League met promovendus Burnley tegen de ploeg waar hij als speler furore maakte. 

City pakte het afgelopen seizoen overtuigend de treble en had slechts drie minuten nodig om de score te openen in de seizoensouverture. Haaland kon van dichtbij binnentikken en had daarmee zijn eerste goal te pakken. Na ruim een half uur spelen verdubbelden The Citizens de score na een fraaie goal van Haaland: de Noor vond de ruimte in het strafschopgebied en haalde verwoestend uit. In de eerste helft verliet aanvoerder Kevin de Bruyne het veld met een blessure.

In de tweede helft tekende Rodri nog voor de derde treffer, waardoor de wedstrijd helemaal over en uit was. In de slotseconde pakte Anass Zaroury nog rood voor Burnley na een overtreding op Kyle Walker. City begint sterk aan de Premier League en mag de rest van het weekend achterover leunen. Aanstaande zondag staat onder meer de kraker tussen Chelsea FC en Liverpool FC op het programma.