Gent kan weer speler schrappen: 'Bruno heeft getekend bij Turkse nummer zes'

Gent kan weer speler schrappen: 'Bruno heeft getekend bij Turkse nummer zes'

11-08-2023 11:23
14

Zoals verwacht heeft Gianni Bruno de deur van de Jupiler Pro League achter zich dicht getrokken, al is hem geen toekomst in Italië gegund. Het Turkse Eyüpspor heeft onze 31-jarige landgenoot aangetrokken. Zijn contract zou intussen ondertekend zijn.

Afgelopen maandag al legde Bruno zijn medische testen af bij Eyüpspor. Een officiële mededeling heeft de Turkse club nog niet de wereld ingestuurd, maar naar verluidt is alles in kannen en kruiken, zowel met KAA Gent als met de speler. Deze vrijdag zou Bruno zich voor het eerst bij zijn ploeggenoten gevoegd hebben, meldt Ajansspor.

Zo gaat de aanvaller zijn geluk terug in het buitenland beproeven, na zes opeenvolgende jaren op de Belgische velden. Bij Cercle Brugge, SV Zulte Waregem, Gent en Sint-Truiden was hij in die periode goed voor in totaal 64 competitietreffers. Afgelopen seizoen was misschien wel zijn beste. Met achttien rozen kroonde Bruno zich tot beste seizoensschutter ooit in de geschiedenis van STVV.

Toch besloot eigenaar Gent niet langer met hem door te gaan. Bruno aasde vooral op een transfer naar Italië, het land van zijn roots. Parma werd genoemd, maar uiteindelijk ging die droom niet door. Nu is Eyüpspor uit de bus gekomen. Die club eindigde afgelopen seizoen als zesde in de Turkse Süper Lig.