Gent-trainer Vanhaezebrouck: ''Zijn als team completer en complexer geworden''

Gent-trainer Vanhaezebrouck: ''Zijn als team completer en complexer geworden''

09-08-2023 12:45
2

KAA Gent treft woensdagavond het Poolse Pogon Szczecin. Het team van Hein Vanhaezebrouck is door een ontwikkeling gegaan volgens de coach. De trainer vertelde tijdens een persconferentie voorafgaande aan de Conference League-confrontatie hoe dat zit.

''We hebben verschillende systemen, de diagonalen zijn evenwel ver zoek'', noteerde Het Nieuwsblad uit de mond van Vanhaezebrouck over de wapens waarmee opponent Pogon Szczecin te verrassen is.

''Nurio trapte in Mechelen enkele diagonale passes maar ons voetbal is nu ook helemaal veranderd'', zei Vanhaezebrouck over de veranderde speelwijze van Gent.

'''We spelen niet meer op dezelfde manier als in het verleden maar we zijn als team inderdaad wel al completer en complexer geworden. We kunnen meerdere dingen doen en daardoor is het misschien moeilijker voor anderen'', aldus de trainer die denkt dat teams meer moeite met Gent zullen hebben dan het voorgaande jaar.

De match tussen Gent en Pogon Szczecin start woensdagavond om 20.00 uur. De return van het tweeluik vindt volgende week donderdag plaats om 18.00 uur.