Piens over maatregelen bij Gent: “Vriendschap tussen Pogon en Feyenoord een feit”

Piens over maatregelen bij Gent: “Vriendschap tussen Pogon en Feyenoord een feit”

08-08-2023 22:02

KAA Gent ontvangt woensdagavond het Poolse Pogon Szczecin in de derde voorronde van de Conference League. Pogon staat erom bekend nogal fanatieke supporters te hebben. Dirk Piens, directeur organisatie van Gent, vertelt over het plan van aanpak dat Gent al klaar heeft liggen. Piens meldt dat de club veel maatregelen heeft getroffen en dat Gent direct na de loting actie heeft ondernomen.

Piens geeft uit voorzorg slechts enkele details over de maatregelen die Gent getroffen heeft voor de ontmoeting. “We voorzien ook led-schermen om de Pogon-fans in hun eigen taal te informeren over de Belgische voetbalwetgeving en buiten het stadion hangen wegwijzers in het Pools. We schakelen ook honden in die gespecialiseerd zijn in het vinden van pyrotechnisch materiaal, allemaal om de veiligheid in het stadion te bevorderen”, citeert Het Nieuwsblad Piens.

Piens vertelt verder dat er naast de Poolse supporters ook rekening wordt gehouden met Nederlandse supporters van Feyenoord. “Die groep is volledig in beeld gebracht, de vriendschap tussen Pogon en Feyenoord is al langer een feit. Vergeet niet dat er ook Gentse fans een abonnement hebben bij Feyenoord, dus op zich hoeft dat geen problemen te veroorzaken”, deelt Piens. 

Gent ontvangt woensdagavond Pogon voor de eerste match uit het tweeluik. Donderdag 17 augustus reist Gent af naar Polen om de returnmatch te spelen. Wanneer het tweeluik gewonnen wordt dan wacht er nog een laatste Play-Offs match voor de groepsfase van de Conference League.