Persoonlijk drama: Chelsea moet zomeraanwinst mogelijk maanden missen

Persoonlijk drama: Chelsea moet zomeraanwinst mogelijk maanden missen

08-08-2023 15:45
4

Persoonlijk drama voor Christopher Nkunku: de Chelsea-aanwinst is ernstig geblesseerd. Dat maken The Blues bekend via de officiële kanalen. De precieze ernst van zijn kwetsuur is niet bekend, maar duidelijk is dat hij lange tijd aan de kant staat. 

Chelsea maakt dus niet bekend hoe lang het Nkunku moet missen. Diverse Engelse media, waaronder The Evening Standard, melden dat het om 'maanden' gaat. Dat is een zeer grote tegenvaller voor de aanvaller, die onlangs voor zestig miljoen euro overkwam van RB Leipzig. 

Nkunku wordt binnenkort geopereerd, waarna hij zal beginnen aan zijn revalidatietraject. Het is vooralsnog niet bekend of Chelsea zich nu gaat melden op de transfermarkt voor een (tijdelijke) vervanger van de rechtspoot. 

Buiten Nkunku versterkte Chelsea zich deze zomer ook met Angelo (Santos), Robert Sánchez (Brighton & Hove Albion), Diego Moreira (Benfica), Lesley Ugochukwu (Rennes), Axel Disasi (AS Monaco) en Nicolas Jackson (Villarreal). Voor Hakim Ziyech, Callum James Hudson-Odoi en Romelu Lukaku is komend seizoen geen plaats op Stamford Bridge. Zij hebben geen rugnummer gekregen, zo werd dinsdag bekend.