Spits Denkey namens Cercle: “Tegen KRC Genk is ook alles mogelijk voor ons”

Spits Denkey namens Cercle: “Tegen KRC Genk is ook alles mogelijk voor ons”

07-08-2023 17:21
3

Kevin Denkey, de spits van Cercle Brugge, is het nieuwe Jupiler Pro League-seizoen erg sterk begonnen. De laatste match won Cercle Brugge thuis met 2-0 van Charleroi, Denkey was trefzeker vanaf de penaltystip. De Togolese spits weet veel indruk te maken en vangt het gemis van spits Ayase Ueda met verve op. Denkey vertelt over het gemis van Ueda en zijn rol binnen de club.  

Denkey wordt geconfronteerd met een moment vanuit de match tegen Charleroi, waarin aanvoerder Thibo Somers liever had dat Denkey minder zelfzuchtig was en de bal afspeelde. “Is dat niet het geval voor elke spits? Elke spits wil scoren, maar bij Cercle valt dat mee omdat we allemaal complementair zijn”, deelt Denkey aan Het Nieuwsblad.

Denkey vertelt ook over het gemis van Ueda, volgens de spits verandert er voor hem niet veel. “Het is mijn taak om de bal aan te nemen, bij te houden en ruimte te maken voor de lopende mensen rondom mij”, vertelt Denkey.

Denkey blikt ook terug op de eerste match tegen kampioen Royal Antwerp FC, daarin vond Denkey dat Cercle Brugge meer verdiende. De match gaf de spits nog meer vertrouwen in Cercle. “Op Antwerp lukte dat ook al vrij goed maar pakten we helaas geen punten, ook al hadden we die verdiend. Tegen RC Genk is ook alles mogelijk voor ons”, blikt Denkey alvast vooruit op de aankomende match van Cercle.