'Here we go' van Romano: 'Ajax en West Ham akkoord over transfersom Álvarez'

'Here we go' van Romano: Ajax en West Ham akkoord over transfersom Álvarez

7 augustus om 15:25
Laatste update: 7 augustus om 15:33

Ajax gaat Edson Álvarez kwijtraken aan West Ham United. De clubs hebben een mondeling akkoord bereikt over de transfersom, aldus Fabrizio Romano. Ook Voetbal International, De Telegraaf en het Algemeen Dagblad maken er melding van. De Mexicaan vliegt maandagavond al naar Londen.

Romano laat zijn befaamde 'here we go' los: Ajax ontvangt zo'n veertig miljoen euro, inclusief bonussen, zo weet ook Voetbal International. Zodra Álvarez de medische keuring heeft ondergaan bij West Ham, zal hij zijn handtekening zetten onder een vijfjarig contract. De verdediger annex middenvelder bereikte eerder al persoonlijke overeenstemming met de Premier League-club.

Álvarez landde maandagochtend na een vakantie op Schiphol en kreeg meteen van zaakwaarnemer Nathan van Kooperen te horen dat de deal rond is, zo schrijft De Telegraaf. Daardoor kan hij spoedig doorvliegen naar Engeland. Vorig jaar viel een overstap naar Chelsea nog in het water, omdat Ajax hem - kort voor de deadline - niet wilde laten gaan. Deze zomer leek Borussia Dortmund werk te maken van zijn komst, maar de Duitse topclub haakte af. West Ham pakt nu wel door, nadat het Declan Rice voor zo'n 117 miljoen euro aan Arsenal verkocht. De Mexicaanse international moet één van de opvolgers worden van Rice.

Álvarez speelt sinds 2019 voor Ajax, dat hem voor vijftien miljoen overnam van Club América. Na een moeizame start groeide hij - als balansbewaker voor de defensie - alsnog uit tot een belangrijke kracht in de Johan Cruijff Arena. Coach Maurice Steijn ziet na Jurriën Timber en Dusan Tadic zodoende weer een steunpilaar vertrekken. Door het vertrek van Álvarez lopen de transferinkomsten deze zomer wel op tot zo'n honderd miljoen euro. Ook Mohammed Kudus lijkt op weg naar de uitgang: de Amsterdammers zouden akkoord zijn met Brighton over een transfersom van veertig miljoen.

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat trok tot dusver Benjamin Tahirovic, Branco van den Boomen, Carlos Forbs, Diant Ramaj en Jakov Medic aan. Meer aankopen worden echter verwacht in de hoofdstad. Zo is Josip Sutalo nadrukkelijk in beeld.