Man United-verdediger Varane stellig: 'Onze sport wordt schade toegebracht'

Man United-verdediger Varane stellig: 'Onze sport wordt schade toegebracht'

07-08-2023 11:35
17

Raphaël Varane trekt in een statement op sociale media fel van leer tegen de Engelse voetbalbond FA. Volgens de verdediger van Manchester United worden de spelers in de Premier League uitgeknepen.

Varane was afgelopen week aanwezig op een bijeenkomst van de FA, waar nieuwe plannen uit de doeken werden gedaan. 'Als managers en spelers uiten we nu al jaren onze zorgen over de hoeveelheid wedstrijden. Het speelschema is overvol en het is gevaarlijk voor de fysieke en mentale gezondheid van spelers', schrijft de dertigjarige Fransman op X, het voormalige Twitter.

'Ondanks onze eerdere feedback, willen ze komend seizoen langere wedstrijden, meer intensiteit en minder emoties van spelers', vervolgt een boze Varane, die eerder dit jaar al stopte als international van Frankrijk vanwege de hoge belasting. 'Wij willen gewoon in goede conditie op het veld staan, zodat we honderd procent kunnen geven voor onze club en fans. Waarom wordt onze mening niet gehoord?'

Varane vindt dat het voetbal 'schade wordt toegebracht'. 'We willen ons maximale niveau halen, onze beste versie zijn en geweldige prestaties voorschotelen aan de fans. Ik voel me bevoorrecht dat voetbal mijn werk is. Maar ik geloof dat het belangrijk is dat wij, spelers en managers, deze problemen aan het licht brengen. Om het spel te beschermen waar we allemaal zo van houden.'

The Athletic schreef zondag al dat het vanaf het seizoen 2024/2025 nog veel erger wordt. Onder meer door de nieuwe opzet van het WK voor clubs kunnen internationals op 87 wedstrijden per jaar uitkomen. Een seizoen lijkt 337 dagen te gaan duren, clubs die in alle toernooien uitkomen spelen gemiddeld iedere vier dagen een wedstrijd.