Anderlecht moet vrezen: 'Debast slaat aanbod paars-wit af en wil naar PSV'

Anderlecht moet vrezen: 'Debast slaat aanbod paars-wit af en wil naar PSV'

05-08-2023 15:50 Laatste update: 15:59
107

Zeno Debast moet de verdedigende versterking worden van PSV. Volgens het Eindhovens Dagblad vinden volop gesprekken plaats met de negentienjarige verdediger, terwijl de Eindhovenaren ook met Anderlecht een akkoord moeten zien te bereiken.

De drievoudig Rode Duivel lijkt wel iets goedkoper dan het eerder genoemde prijskaartje van twintig miljoen. Volgens de regionale Nederlandse krant kost Debast tussen de tien en vijftien miljoen euro. PSV hoopt daar via de nodige variabelen aan te voldoen.

Het spreekt in het voordeel van de Johan Cruijff Schaal-winnaar dat onze landgenoot zelf weg wil bij Anderlecht. Hij sloeg al een aanbod af om zijn contract te verlengen. Daardoor ligt hij nog maar tot medio 2025 vast in Brussel, waardoor dit een goed moment lijkt voor Anderlecht om hem te verkopen. PSV-directeur Earnest Stewart bevestigde vrijdag bij ESPN al dat de gesprekken gaande zijn.

Naast Debast zei Stewart ook dat landgenoot Aster Vranckx in beeld is. Die laatste wil ook naar PSV en is een goede bekende van Johan Bakayoko. Wel lijkt Ibrahim Sangaré eerst te moeten vertrekken.