Vrancken na Europees drama met Genk: Niet alles is plots slecht

Vrancken na Europees drama met Genk: "Niet alles is plots slecht"

05-08-2023 14:22

KRC Genk kreeg de afgelopen week een flinke tik te verwerken doordat de club Europees werd uitgeschakeld door het Zwitserse Servette. Vrancken reageert op de tegenslag voor het Jupiler Pro Leagueduel met KAS Eupen.

Vrancken waakt voor te veel negativiteit rondom zijn selectie bij Genk na het de dramatische uitschakeling in de tweede voorronde van de Champions League. “Niet alles is plots slecht, als coach en staf moet je het overzicht behouden. Daarom moeten we onze prestatie eerst in een juist perspectief zetten”, citeert Het Belang van Limburg Vrancken.

Vrancken weet dat Genk beter had kunnen en moeten doen tegen Servette. : “Ik was het meest ontgoocheld over het afschuiven van de verantwoordelijkheid rond de zestien meter. Zo een laag blok kan je alleen ontmantelen door lef te tonen”, besluit Vrancken.

Vrancken en Genk mogen het zaterdagmiddag om 16:00 opnemen tegen KAS Eupen. In de Jupiler Pro League begon Genk zeer degelijk door met 0-4 te winnen uit bij promovendus RWDM. Het is nu aan de manschappen van Vrancken om de Europese teleurstelling enigszins weg te spoelen.