'Tottenham heeft 50 miljoen euro veil voor verdediger van Wolfsburg'

'Tottenham heeft 50 miljoen euro veil voor verdediger van Wolfsburg'

04-08-2023 20:25 Laatste update: 21:01
2

Tottenham Hotspur staat op het punt om Micky van de Ven binnen te halen. De Engelse club nadert een akkoord met VfL Wolfsburg over een transfersom van bijna 50 miljoen euro.

Met dat nieuws pakt The Athletic vrijdagmiddag uit. De onderhandelingen tussen Tottenham en Wolfsburg zijn zo goed als afgerond, waardoor de transfer op korte termijn doorgang gaat vinden. Van de Ven kost bijna 50 miljoen euro, inclusief tien miljoen aan bonussen. Twee jaar geleden verhuisde hij nog voor 3,5 miljoen van FC Volendam naar Wolfsburg.

Van de Ven wil dolgraag naar Tottenham en heeft zijn jawoord al gegeven. Als de clubs er helemaal uit zijn, stapt hij op het vliegtuig naar Engeland voor een medische keuring en de ondertekening van een langdurig contract, vermoedelijk tot medio 2028.

Van de Ven brak vorig seizoen door in de Bundesliga en wekte daarmee vooral de aandacht bij Premier League-clubs. Tottenham, dat komend seizoen géén Europees voetbal speelt, versterkte zich deze zomer al met James Maddison, Guglielmo Vicario en Manor Solomon. Het Argentijnse talent Alejo Véliz (Rosario Central) moet de volgende worden.