Ihattaren al na twee dagen weg bij nieuwe club vanwege 'onaanvaardbare verzoeken'

OFFICIEEL: Ihattaren na 'onaanvaardbare verzoeken' al na twee dagen weg bij club

3 augustus om 19:40

Mohamed Ihattaren gaat toch niet aan de slag bij het Turkse Samsunspor. De Nederlandse middenvelder tekende een vierjarig contract bij de club, maar in een statement vertelt Samsunspor dat hij alweer weg is. De reden: 'onaanvaardbare verzoeken' van de kant van Ihattaren.

Volgens de club zouden Ihattaren en Samsunspor een vierjarig contract overeen zijn gekomen en op verschillende beelden was te zien dat de voetballer ook al in Turkije was. Hij moest daar zijn contract ondertekenen en een medische keuring ondergaan, maar het liep allemaal anders. Volgens Samsunspor zou Ihattaren 'eerder overeengekomen voorwaarden willen wijzigen en onaanvaardbare verzoeken hebben ingediend.' Samsunspor heeft daarom de transfer opgegeven.

Voor Ihattaren lijkt de timing van de transferperikelen niet echt goed. Vorige week werd zijn contract bij Juventus ontbonden, waardoor hij nu clubloos is. Daarnaast zou Ihattaren in financiële problemen zitten. Er werd eerder deze week beslag gelegd op zijn huis in Vleuten, omdat hij een op maat gemaakte eettafel nooit had betaald.

De 21-jarige Ihattaren leek zijn loopbaan nieuw leven in te blazen bij Samsunspor, maar hij blijft dus zonder club. Juventus nam hem in 2021 voor 1,9 miljoen euro over van PSV, maar hij speelde geen minuut voor de Italiaanse hoofdmacht. Hij werd in die periode uitgeleend aan Ajax en Sampdoria, maar ook die seizoenen bleken geen succes. Afgelopen twee jaar speelde Ihattaren één wedstrijd voor Ajax en vijf duels voor de beloftenploeg van de Amsterdammers.