Eupen moet opnieuw zomertransfer missen: 'Opvolger Peeters weken aan de kant'

Eupen moet opnieuw zomertransfer missen: 'Opvolger Peeters weken aan de kant'

03-08-2023 10:59 Laatste update: 11:15
1

Het noodlot is de zomertransfers van KAS Eupen voorlopig niet gunstig gezind. Eerder zag de club kersverse aanwinst Bartosz Bialek al uitvallen met een zware knieblessure. Nu heeft ook Kevin Möhwald, nog een nieuwkomer, een revalidatieperiode nodig.

Möhwald bleef vorige zaterdag bij de rust in de kleedkamer achter in het thuisduel met KVC Westerlo (2-2). Hij had last van de rechtervoetzool. Verder medisch onderzoek drong zich op en dat heeft slecht nieuws met zich meegebracht, meldt Het Laatste NieuwsMöhwald zou 'meerdere weken' aan de kant staan. Dat is flink balen voor Eupen, dat de spelmaker in huis heeft gehaald als opvolger van Stef Peeters.

Möhwald is nu al de tweede zomertransfer van De Panda's die zijn ploeg niet meteen kan helpen. Ook Bialek verzeilde al in dat schuitje. De Pool zou de nieuwe aanvalsleider moeten worden in de Oostkantons, maar werd in een oefenpartij met Stade Reims al zwaar geraakt aan zijn rechterknie. Het verdict: een maandenlange inactiviteit.

Nu loopt Eupen dus opnieuw een fikse domper op. Vorig seizoen kon het pas op het nippertje degradatie vermijden, waardoor alle versterking welgekomen lijkt. Ook deze jaargang zouden er immers weer drie ploegen kunnen zakken uit de Jupiler Pro League. De komende weken beloven alvast lastig te worden, met een uitwedstrijd bij KRC Genk en een thuismatch tegen Club Brugge.