Gerkens over Vanhaezebrouck: “Teodorczyk, Deschacht en Spajic als Air Force One”

Gerkens over Vanhaezebrouck: “Teodorczyk, Deschacht en Spajic als Air Force One”

03-08-2023 09:13
5

Pieter Gerkens maakte deze transferperiode de overstap van Royal Antwerp FC naar KAA Gent. De middenvelder doet een boekje open over zijn nieuwe hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck. Gerkens werkte in het verleden al samen met Vanhaezebrouck bij RSC Anderlecht

Gerkens wordt gevraagd of Vanhaezebrouck een stevige hand geeft. “Toch wel ja, stevige poot, stevige kerel ook, hè”, deelt Gerkens aan Het Nieuwsblad. “Het contact is altijd goed en positief gebleven”, vertelt Gerkens over zijn hoofdtrainer.

Gerkens vertelt verder over de bijzondere werkwijze van Vanhaezebrouck, destijds bij een play-offmatch tussen Anderlecht en Club Brugge. “We kregen een stuk uit Gladiator te zien en voor de stilstaande fases had hij een foto gemaakt met Lukasz Teodorczyk, Olivier Deschacht en Uros Spajic erop als Air Force One”, deelt Gerkens over de motivatiewijze van Vanhaezebrouck.

Gerkens is lovend over de manier waarop Vanhaezebrouck met zijn spelers omgaat. “Het is een uitstekende communicator ook en er mag al eens gelachen worden”, besluit de centrale middenvelder.