Hoofdtrainer Allegri (Juventus) over komst Lukaku: “Blij met de ploeg die ik heb”

Hoofdtrainer Allegri (Juventus) over komst Lukaku: “Blij met de ploeg die ik heb”

02-08-2023 09:13 Laatste update: 09:27
2

De transfergemoederen rondom Rode Duivel Romelu Lukaku duren nu al een zeer lange tijd. Juventus blijft een mogelijke bestemming voor ‘Big Rom’, Chelsea heeft oren naar een ruildeal met Juventus-spits Dusan Vlahovic. Massimo Allegri, de hoofdtrainer van Juventus, reageert op de mogelijke komst van Lukaku.

Allegri besprak de transfersituatie rondom Lukaku en Vlahovic in de Verenigde Staten. “De zaak Lukaku? Ik ben blij met de ploeg die ik heb, maar als de club financieel verplicht is om Vlahovic en Lukaku te ruilen, dan zal ik me aanpassen zoals ik altijd heb gedaan”, citeert Het Laatste Nieuws de oefenmeester.

Lukaku stond vorig seizoen nog in de finale van de Champions League met Internazionale, Juventus speelt het aankomende seizoen geen Europees voetbal. “Ik heb vier aanvallers ter beschikking. Het is nu opdracht om de samenstelling van de ploeg te bekijken. We zijn Europees niet actief en focussen dus volledig op de competitie. Er kan dus wel nog wat gebeuren voor de transferperiode sluit”, besluit Allegri.

Juventus en Chelsea zijn druk aan het onderhandelen over de spitsen Romelu Lukaku en Dusan Vlahovic. Chelsea wil al langere tijd Lukaku verkopen en Juventus kan zowel ervaring in de spits als een financiële opsteker goed gebruiken, meldt transferjournalist Dimarzio.

Juventus wil voor de 23-jarige Vlahovic zowel Lukaku als 50 miljoen euro extra ontvangen. Chelsea is een stuk lager begonnen met het extra bedrag dat The Blues willen betalen naast de ruildeal. Juventus gaat niet akkoord met een bedrag lager dan 40 miljoen extra, weet de journalist.

Juventus ziet graag een ervaren spits komen en heeft ook veel baat bij extra financiële mogelijkheden die de transfer zou bieden. Dit komt mede doordat Juventus geen Europees voetbal speelt en hierdoor niet over die extra inkomsten beschikt.

Wanneer Juventus en Chelsea een overeenkomst bereiken over de ruildeal tussen Vlahovic en Lukaku, dan kan de Rode Duivel een contract tekenen voor vier jaar. Bij Juventus kan Lukaku een salaris verdienen van 12 miljoen euro bruto per jaar.