Riemer komt stilaan onder vuur: 'Aaibare hobbykok, maar gebrek aan flexibiliteit'

Riemer komt stilaan onder vuur: 'Aaibare hobbykok, maar gebrek aan flexibiliteit'

01-08-2023 11:03 Laatste update: 11:11
51

RSC Anderlecht moet meteen haar wonden likken. Na een treurige prestatie in de stadsderby met Union Saint-Gilloise (2-0-verlies) heeft het herstelde vertrouwen al een fikse deuk opgelopen. Vooral Jesper Fredberg en Wouter Vandenhaute moeten het (al lang) ontgelden, maar ook Brian Riemer is niet vrij van zonden.

Het Laatste Nieuws merkt op dat de Deense trainer de voorbije maanden opvallend vaak buiten schot bleef. Dat valt enerzijds te begrijpen. 'Een optimist tot in de kist', omschrijft het dagblad hem. Zelfs na de ontgoochelende pot bij Union klonk Riemer in zijn interviews hoegenaamd niet ongerust. Alles komt zeker goed, luidde zijn boodschap. Datzelfde optimisme tekende hem ook vorig seizoen.

Het zorgt er mede voor dat Riemer nog op volledige steun vanuit de spelersgroep kan rekenen, weet HLN. Hij wordt omschreven als een 'aaibare hobbykok'. Spelers aanvallen doet hij nooit individueel, al durft hij wel te zeggen waar het op staat. Op die manier treedt Riemer streng op zonder een bepaalde speler helemaal te verliezen.

Daarentegen plaatst HLN vraagtekens bij de technische aanpak van de Deen. Riemer wordt 'een gebrek aan tactische flexibiliteit' verweten. Dat probleem dook vorig seizoen al onder meer op tegen AZ, herinnert HLN zich, en kreeg een vervolg tegen Union. Bij het openingsdoelpunt van Dennis Eckert Ayensa dekte Zeno Debast bijvoorbeeld veel te ver door op Cameron Puertas, aangezien Riemer dat in zijn wedstrijdvoorbereiding zo gevraagd had. Ook stond Louis Patris vaak te hoog op zijn flank, waardoor hij niet aanspeelbaar was. Dat Riemer die zaken niet aanpakte tijdens het duel, levert hem slechte punten op.