Gazzetta sneert naar ruil Lukaku-Vlahovic: 'Juve, wat doe je? Toekomst verkocht'

Gazzetta sneert naar ruil Lukaku-Vlahovic: 'Juve, wat doe je? Toekomst verkocht'

01-08-2023 10:35
8

Het ziet er dan toch naar uit dat Romelu Lukaku zich aan Juventus zal verbinden. Na alle commotie is de Italiaanse topclub vastberaden om door te zetten, met een ruildeal met Dusan Vlahovic als nieuwste plan. La Gazzetta dello Sport geeft haar ongezouten mening over die nakende overeenkomst en wijst Juve openlijk met de vinger.

'Juve, wat doe je? Zo verkoopt Allegri de toekomst!' Met die niet mis te verstane titel versiert La Gazzetta de startpagina van haar website. De iconische roze krant begrijpt met andere woorden geen snars van de transferplannen van La Vecchia Signora. Die zou Lukaku in de wacht willen slepen door Vlahovic richting de andere kant te laten wandelen. Daarbovenop zou Chelsea FC dan een som van minstens 30 miljoen euro moeten betalen.

La Gazzetta ziet twee beweegredenen voor die mogelijke constructie. Eerst en vooral is Max Allegri de grote pleitbezorger. De trainer van Juve tracht Lukaku vooral aan boord te halen om zo ... Internazionale te verzwakken. Toen bekend geraakte dat Lukaku met beide rivalen tegelijk onderhandelde, trokken I Nerazzurri zich onmiddellijk terug. Stiekem lachte Allegri in zijn vuistje. Hij ziet Inter nog steeds als de grootste titelconcurrent. Na enkele bijzonder magere jaren wil Juve komend seizoen koste wat kost de Scudetto nog eens veroveren.

Daarnaast spelen er ook financiële motieven. De boekhouding van Juventus gaat namelijk door zwaar weer. Vanwege gesjoemel wordt het zowel in Italië als Europees onder vuur genomen. Recent nog sloot de UEFA de club uit van deelname aan de Conference League en legde het een boete op van tien miljoen euro. Daardoor zit Juve krap bij kas. Aangezien een klassieke verkoop van Vlahovic er deze zomer niet lijkt in te zitten (zijn prijskaartje zou te hoog liggen in verhouding tot zijn prestaties), probeert de topclub uit Turijn nu creatief te zijn met een ruildeal. Op die manier haalt het een waardige vervanger als spits in huis in de persoon van Lukaku én ontvangt het wat cash.