Hoofdtrainer PSV twijfelt voor strijd tegen Feyenoord: 'Ben er nog niet over uit'

Hoofdtrainer PSV twijfelt voor strijd tegen Feyenoord: 'Ben er nog niet over uit'

31-07-2023 09:46

Peter Bosz, de hoofdtrainer van Noa Lang en Johan Bakayoko, kampt ondanks de overwinning van PSV op Nottingham Forest (1-0) nog met een aantaal vraagtekens in aanloop naar strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord. De Eindhovenaren zijn vrijdagavond om 20.00 uur te gast in De Kuip. De Johan Cruijff Schaal is vergelijkbaar met de Supercup, waarin de kampioen van Nederland het opneemt tegen de bekerwinnaar van Nederland. 

PSV begon nog met een nederlaag (tegen STVV) aan de voorbereiding. Vervolgens werd er vier keer op rij gewonnen. Het treffen met Forest vormde de generale repetitie. Bosz kijkt terug op een geslaagde avond. "We maken een goede goal uit balbezit en ook het drukzetten was top. We moeten na balverlies deze alleen sneller terugveroveren. Dat is ook iets mentaals, want je moet direct de knop omzetten en vooral niet balen. Dat kan nog beter", zo tekent Voetbal International op. 

Wat opviel was dat Bosz gedurende de negentig minuten geen een keer wisselde. Dat betekende dat onder anderen zomeraanwinst Ricardo Pepi op de bank bleef zitten. Dat wil echter nog niet zeggen dat hij een basisplaats tegen Feyenoord kan vergeten. "Ik twijfel nog steeds, zoals trainers altijd twijfelen", vervolgt Bosz. "Ik ben er nog niet over uit wie in de Johan Cruijff Schaal begint."

Naast Bosz sprak ook Joey Veerman, een tot nog toe belangrijke schakel onder Bosz, op de persconferentie. "Ik denk dat iedereen topfit is. We hebben allemaal negentig minuten gespeeld. Ik ben nog nooit zo moe geweest in de voorbereiding."