Fransman Dembélé van Barça bereikt akkoord met PSG

'Dembélé bereikt akkoord met PSG, Barça dreigt Fransman kwijt te raken'

31 juli 2023 om 09:11

Ousmane Dembélé heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Paris Saint-Germain. Dat meldt Fabrizio Romano. De Parijzenaren willen de tot 31 juli geldige ontsnappingsclausule in het contract van de 26-jarige FC Barcelona-aanvaller zo snel mogelijk lichten. 

Door die clausule is Dembélé, die bij PSG naar verluidt een contract tekent 2028, voor een bedrag van 'slechts' vijftig miljoen euro op te pikken bij Barcelona. De clausule van de Franse vleugelaanvaller, die in Parijs geldt als de beoogde opvolger van Kylian Mbappé, loopt na de vastgestelde datum op richting de honderd miljoen euro. 

PSG moet nu haast maken, aangezien de clausule maandag al verloopt. Romano weet dat de Franse landskampioen Barcelona inmiddels heeft laten weten dat ze de clausule graag willen lichten, en dat alles op dit moment van de juiste 'timing' afhangt. Trainer Xavi zou de linkspoot, die in 2017 voor 105 miljoen euro overkwam van Borussia Dortmund, graag willen behouden, maar hij zelf lijkt wel oren te hebben naar een overstap naar zijn thuisland.