Geen akkoord: CPL-speeldag 1 van Club NXT, RSCA Futures en Jong Genk niet op tv

Geen akkoord: CPL-speeldag 1 van Club NXT, RSCA Futures en Jong Genk niet op tv

29-07-2023 21:17
22

Het seizoen in de Challenger Pro League gaat binnenkort van start en er kan dus weer worden uitgekeken naar de wedstrijden op het Belgische tweede niveau. Al zullen mogelijk niet alle wedstrijden te zien zijn.

Eerder raakte al bekend dat Eleven/DAZN beslist heeft om de thuiswedstrijden van de beloftenploegen in de CPL niet uit te zenden. Het wil niet langer instaan voor de kosten en hoopt dat de Pro League daar nu voor zal betalen. Volgens Het Nieuwsblad werd daar echter nog geen akkoord over gevonden met de betrokken clubs.

Naar verluidt spelen enkele clubs ook met het idee om de rechten van hun thuiswedstrijden zelf te verkopen. Om welke clubs het gaat, is echter nog niet bekend. De kans is daardoor wel bestaande dat op speeldag 1 van de CPL enkele wedstrijden niet te zien zullen zijn.

Meer bepaald de openingswedstrijden van Beerschot (11 augustus op bezoek bij de Anderlecht Futures), Lierse (12 augustus op bezoek bij Club NXT in Roeselare) en SK Beveren (13 augustus op bezoek bij Jong Genk) zullen niet worden uitgezonden door rechtenhouder Eleven/DAZN. Seraing-Standard, Club Luik-Dender en Patro Eisden-Deinze, Oostende-Lommel en Zulte Waregem-Francs Borains komen dan weer wel op televisie.