Stassin redt de Westerlo-meubelen na dubbele achterstand tegen Eupen

29-07-2023 17:55 Laatste update: 17:59
34

KAS Eupen en Westerlo namen het tegen elkaar op op de eerste speeldag van de Jupiler Pro League. KAS Eupen kwam op een dubbele voorsprong, maar gaf die alsnog weg. De eindstand was uiteindelijk 2-2.

De beginfase kwam moeilijk op gang. Beide clubs voelden elkaar wat aan met een paar kleine kansjes als gevolg, maar geen echt gevaar voor doel. Na twintig minuten kwam KAS Eupen plots op voorsprong. Van Genechten kon een rebound gemakkelijk tegen de netten duwen.

De manschappen van Jonas De Roeck drukten meer naar voren en nog voor rust leek Westerlo gelijk te maken via Gumuskaya, maar het doelpunt werd na een VAR-interventie afgekeurd wegens buitenspel. De ruststand bleef ook bij 1-0 voor KAS Eupen.

In de tweede helft schoot KAS Eupen het beste uit de startblokken met enkele kansjes. Dat resulteerde in minuut 55 met een dubbele voorsprong. Weer was het Van Genechten die een rebound kon binnenleggen.

Twintig minuten voor tijd kreeg Westerlo een strafschop. Madsen faalde niet vanop elf meter en schoot de aansluitingstreffer binnen. Even later claimde KAS Eupen ook een strafschop, maar die werd niet gegeven.

In de slotfase ging Westerlo vol ten aanval. Nurudeen pakte eerst nog uit met een save, maar moest zich even later toch omdraaien. De doelman leek een bal vast te hebben, maar loste die alsnog knullig. Lucas Stassin was goed gevolgd en trapte de 2-2 eindstand binnen.