Swerts prijst Stengs: 'Bij Antwerp was hij fantastisch, hij was heel belangrijk'

Swerts prijst Stengs: 'Bij Antwerp was hij fantastisch, hij was heel belangrijk'

29-07-2023 16:26

Calvin Stengs heeft een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt bij Royal Antwerp FC, stelt Gill Swerts tegenover VoetbalPrimeur.nl. De Belgische rechtsback is zeer te spreken over de 24-jarige aanwinst van de Eredivisie-kampioen.

Swerts zag Stengs het afgelopen seizoen van dichtbij aan het werk, omdat hij zelf de coach van de Antwerpse beloften is. "Hij is bij Antwerpen wel doorgegroeid", oordeelt de Belg in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur.nl. "Ik kende hem nog van AZ als een flegmatieke buitenspeler, met een goede actie en een steekpass. Zo kwam hij hier ook wel binnen, al is het in Frankrijk natuurlijk wel heel fysiek."

"Door blessures is hij op een gegeven moment als een nummer acht gaan voetballen. Daar was hij fantastisch. Oók in de omschakeling", vervolgt Swerts. "Dat is denk ik de grootste winst voor hem. Vanuit Nederland dacht hij meer uit balbezit, in Frankrijk en België moet je eigenlijk constant omschakelen. Dat deed hij fantastisch."

Volgens Swerts droeg Stengs zijn steentje bij aan het succes van Antwerp, dat de dubbel veroverde. "Eigenlijk was hij heel belangrijk. Hij werd op een gegeven moment aan Arthur Vermeeren gekoppeld, met Jurgen Ekkelenakamp als lopende tien. Dat middenveld was zo sterk en dynamisch. Daar had Stengs een belangrijke rol in."

Swerts denkt dat Feyenoord dan ook de beschikking krijgt over een zeer veelzijdige speler. "België is anders dan Nederland natuurlijk. In Nederland zal hij meer in de één-tegen-één komen, terwijl het in België heel gesloten is. Ik denk dat hij de ontwikkeling heeft doorgemaakt dat hij nu als acht, tien en zeven kan spelen. Daar kan Arne Slot mee gaan spelen."