'Groot nieuws: PSG gaat clausule activeren en Dembélé overnemen van Barça'

'Groot nieuws: PSG gaat clausule activeren en Dembélé overnemen van Barça'

28-07-2023 15:15
3

Groot nieuws uit Frankrijk: Ousmane Dembélé staat op het punt om FC Barcelona te verruilen voor Paris Saint-Germain. De Parijzenaren willen de ontsnappingsclausule van de buitenspeler voor 31 juli activeren.

RMC Sport meldt dat PSG 'een van de mooiste klappen van de transferzomer uit gaat delen'. Dembélé beschikt tot en met 31 juli over een afkoopclausule van vijftig miljoen euro. Daarna moeten geïnteresseerde clubs het dubbele betalen voor de Fransman van Barcelona. Naar verluidt bevinden de gesprekken tussen Dembélé en PSG zich in een vergevorderd stadium.

De Parijzenaren hopen dat er voor 31 juli een klap op de deal gegeven kan worden. De waarschijnlijke komst van Dembélé staat los van de soap rondom Kylian Mbappé, die deze zomer lijkt te vertrekken uit Parijs. De 26-jarige aanvaller wilde aanvankelijk in Catalonië blijven, maar is toch overtuigd geraakt van het project van PSG.

Dembélé werd in de zomer van 2017 voor 135 miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund. Mede door blessureleed maakte hij zijn torenhoge verwachtingen nooit helemaal waar. In totaal speelde hij 185 officiële wedstrijden voor Barcelona. Daarin scoorde hij veertig keer en gaf hij 43 assists.