Keita wil geen riscio nemen met oog op transfer: “Hij heeft plichten naar OHL”

Keita wil geen riscio nemen met oog op transfer: “Hij heeft plichten naar OHL”

27-07-2023 15:25
2

Mandela Keita wil een transfer naar Royal Antwerp FC. Het Nieuwsblad laat weten dat hij niet wil spelen bij Oud-Heverlee Leuven omdat de middenvelder geen risico wil nemen.

Antwerp deed na zijn uitleenbeurt een bod van 5,5 miljoen euro, maar OHL wil meer zien. De club wil naar verluidt minstens acht miljoen euro vangen voor de Jonge Duivel. Keita zelf wil het liefst naar de landskampioen trekken en wil komende speeldag niet in actie komen om blessures te vermijden.

Marc Brys laat zich uit over de situatie. “Het is logisch dat hij voorzichtig is op training en in wedstrijd, want het gaat over geld. Maar wat mij betreft is er nooit formeel beslist om hem de komende weken niet op te stellen. Het blijft een speler van ons. Mandela moet beseffen dat hij nog altijd een speler is van OHL die zijn plichten heeft naar de club toe. Het moet allemaal een beetje in balans blijven.”

Keita trainde wel gewoon op Den Dreef, maar matchen lijken er niet meer in te zitten. Brys hoopt dat alles snel uitgeklaard zal worden. “Het is belangrijk voor OHL, voor Mandela en voor mijzelf dat er snel een beslissing komt. Liever vandaag dan morgen. We moeten verder kunnen. Gelukkig stellen alle partijen zich fair op, dus ik verwacht wel een oplossing.”