Real Madrid wint van Man United en Arsenal verslaat Barcelona met goals Trossard

27-07-2023 08:25
3

Manchester United en Erik ten Hag zijn er op tournee in de Verenigde Staten niet in geslaagd te winnen van Real Madrid. In Houston trok De Koninklijke door doelpunten van nieuwelingen aan het langste eind.

Real Madrid - Manchester United 2-0
Na een overwinning op Arsenal en een nederlaag met de B-garnituur tegen Wrexham, liep United tegen Real opnieuw tegen een nederlaag aan. Beide ploegen begonnen voor een groot deel met de grote namen. De wedstrijd was zes minuten onderweg toen aankoop Jude Bellingham de Madrilenen op voorsprong zette met een fraaie lob.

De kansenverhouding was gelijk, maar Real bleek efficiënter. André Onana, die zijn debuut onder de lat bij United maakte, kon niet voorkomen dat Joselu in de slotminuten de marge verdubbelde met een heerlijke omhaal. De manschappen van Ten Hag spelen zondagnacht in Las Vegas nog tegen Borussia Dortmund, om vervolgens terug te keren naar Engeland.

Arsenal - FC Barcelona 5-3
Het oefenduel tussen Arsenal en FC Barcelona, dat werd afgewerkt in Los Angeles, was er een om je vingers bij af te likken. Mikel Arteta, manager van The Gunners, posteerde Jurriën Timber tegen de Catalanen op linksback, terwijl Frenkie de Jong aan de andere kant invaller was. Door doelpunten van Bukayo Saka en Kai Havertz enerzijds en Robert Lewandowski en Raphinha anderzijds gingen beide ploegen met een 2-2 stand rusten.

Hoewel Barcelona het veldoverwicht had, was Arsenal in het tweede bedrijf gevaarlijker. Leandro Trossard sloeg twee keer toe en gaf de Engelsen daarmee de leiding. Ferran Torres leek in de slotfase voor het slotakkoord te zorgen, maar die kwam op naam van Fábio Vieira, die in de blessuretijd de 5-3 maakte.