De Condé (48) blijft aan boord bij KRC Genk: Hij had elders kansen

De Condé (48) blijft aan boord bij KRC Genk: "Hij had elders kansen"

26-07-2023 21:16
2

KRC Genk meldde deze week groot nieuws. Head Of Football Dimitri De Condé heeft tot 2029 bijgetekend. Peter Croonen is daar als voorzitter uiteraard heel blij mee.

"Dimi is heel belangrijk voor onze club", aldus Croonen bij Het Laatste Nieuws. "Het is iemand met enorm veel kwaliteiten en dat is niet alleen ons opgevallen. Maar hij is met hart en ziel een Genkie. Hij wou hier heel graag verder, maar had tegelijkertijd elders kansen. Voor ons was het belangrijk om met hem daarover te spreken."

Uiteindelijk sloot KRC Genk een akkoord met De Condé. "Zodat het bij wijze van spreken niet twee keer per seizoen over interesse van andere ploegen gaat. Dimi blijft minstens voor de komende zes jaar aan ons verbonden en daar zijn we heel blij mee. Strategisch was het belangrijk om dat te communiceren, zowel naar de buitenwereld toe als intern.”

Met Kayembe, Fadera, Bonsu Baah en Van Crombrugge deed De Condé deze zomer al vier transfers. Daarmee is het huiswerk van KRC Genk echter niet af. Het zoekt onder meer nog naar een extra spits. De naam van Paul Onuachu is gevallen, maar daar ging Croonen niet op in.