Stengs kiest toch Feyenoord in plaats van Antwerp: ''Feyenoord-shirt voelt goed''

Stengs kiest toch Feyenoord in plaats van Antwerp: ''Feyenoord-shirt voelt goed''

26-07-2023 14:45 Laatste update: 15:12
21

Calvin Stengs heeft voor het eerst gereageerd op zijn overgang naar Feyenoord. De 24-jarige middenvelder annex aanvaller komt voor zes miljoen euro exclusief bonussen over van OGC Nice en heeft in De Kuip zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2027.

Stengs leek op weg om Nice in te ruilen voor Royal Antwerp FC, de club waar hij het afgelopen seizoen op huurbasis speelde. Feyenoord wist de deal te kapen. "Het voelt goed om het Feyenoord-shirt te dragen", zegt de zevenvoudig Oranje-international op de clubsite. "Er zijn hier veel mooie uitdagingen om naar uit te kijken. Daarnaast ben ik al goed bekend met de manier van spelen onder Arne Slot, wat zal helpen om me sneller aan te passen."

"Ik kijk er ook enorm naar uit om in De Kuip te spelen", vervolgt Stengs, die er met AZ meerdere keren speelde. "Het gaf mij altijd al een bijzonder gevoel als ik dit stadion binnenliep. Dat zal vanaf nu als Feyenoorder alleen nog maar specialer zijn."

Na Ramiz Zerrouki, Thomas van den Belt, Thomas Beelen, Timon Wellenreuther en Yankuba Minteh is Stengs de zesde zomerversterking voor Feyenoord.

Stengs kwam voor Antwerp in actie tijdens 25 Jupiler Pro League-wedstrijden waarin de middenvelder 1 maal scoorde en 6 assists afleverde. Stengs maakte ook 2 goals in de Beker van België tijdens 6 matchen.