VP Rapport: Trésor brengt peper en zout bij KRC Genk, verdediging wankel

VP Rapport: Trésor brengt peper en zout bij KRC Genk, verdediging wankel

25-07-2023 22:44 Laatste update: 26-07-2023 21:52
2

KRC Genk heeft 1-1 gespeeld tegen Servette Genève. De échte beslissing zal dus komende week in Genk vallen. Dit zijn onze punten voor dinsdagavond.

Maarten Vandevoordt - 8,5
Vandevoordt speelde onberispelijk en redde verschillende gevaarlijke pogingen van de Zwitsers. Bij het doelpunt van Rouiller was hij kansloos. Met prestaties als deze kan hij Hendrik Van Crombrugge makkelijk op de bank houden.

Daniel Munoz - 7
Zoals gewoonlijk ging hij voorop in de strijd bij KRC Genk, al kwamen zijn infiltraties er veel minder uit dan gewoonlijk. Pakte bovendien dom geel voor het weggooien van een bal.

Mark McKenzie - 5
Maakte een vermoeide indruk na een bijzonder lang seizoen, waarin hij ook regelmatig weg was voor verre interlands. Verloor veel duels en schatte hoge ballen regelmatig verkeerd in. 

Carlos Cuesta - 7
Duidelijk de betere van McKenzie, hield zich staande tegen de fysiek sterke Zwitsers. Scoorde in het slot nog ei zo na het winnende doelpunt, maar Crivelli redde op de lijn.

Joris Kayembe - 6
Lastig om hem te beoordelen. Aanvallend liep het vlotjes op de linkerflank, maar verdedigend was het een pak minder. Het was geen toeval dat Servette het meeste gevaar van zijn kant kon creëren. Dichter op de man staan is geen overbodige luxe voor de zomeraanwinst.

Patrik Hrosovsky - 7,5
Nam weinig risico tegen de snel counterende Zwitsers. Begrijpelijk, maar drukte op die manier zelden zijn stempel op het spel. Zorgde wel mee voor 0-1 met een perfect aangesneden corner.

Bryan Heynen - 6
Heynen is steevast de middenvelder die het vaakst voor doel komt, maar dat lukte in deze partij minder. Bij zijn enige geslaagde infiltratie werkte hij te zwak af op de doelman.

Bilal El Khannouss - 7,5
Ook in dit nieuwe seizoen blijft hij een streling voor het oog en een krak in steekpassjes. Mag wel wat aanweziger zijn als het minder loopt, maar eens hij de bal heeft doet hij er altijd iets goeds mee.

Alieu Fadera - 7
Hij vindt snel zijn draai bij KRC Genk en deed de Zwitsers pijn met zijn kenmerkende versnellingen. Werd bij de rust al gewisseld nadat hij een tik had gekregen.

Joseph Paintsil - 6
Had een pak beter gekund, maakte te vaak de verkeerde keuzes in de zone van de waarheid. Zijn beste kans mikte hij buiten het kader. Blijft wel altijd dreiging uitstralen. 

Tolu Arokodare - 6,5
Zette KRC Genk op voorsprong met een geweldige kopbal, duidelijk het hoogtepunt van zijn partij. Als aanspeelpunt nog niet ideaal. De aanvaller bestrijkt veel terrein, maar houdt te weinig ballen vast.

Mike Trésor - 8,5
Wat een verademing was zijn invalbeurt. Na amper veertig seconden gaf hij al een panklare assist voor Heynen. Ook zijn stilstaande fases waren uitstekend. Een speler die KRC Genk enorm gaat missen als hij vertrekt.

Anouar Ait El Hadj - 7,5
Kwam in voor El Khannouss en vervulde een soortgelijke rol. Toonde zich heel balvast, wat KRC Genk wel nodig had in een zenuwachtige tweede helft.

Aziz Ouattara - 7
Ingevallen voor Heynen om meer fysiek vermogen op het middenveld te brengen. Had enkele sterke balheroveringen en vervulde zijn rol dus naar behoren.

Ook Yira Sor én Matias Galarza vielen in, maar speelden te kort om een beoordeling te krijgen.