'West Ham meldt zich met 45 miljoen bij Chelsea voor opvolger van Rice'

'West Ham meldt zich met 45 miljoen bij Chelsea voor opvolger van Rice'

25-07-2023 08:12

West Ham United heeft een bod van meer dan 45 miljoen euro uitgebracht op Conor Gallagher. Dat melden toonaangevende Britse media als The Guardian, Sky Sports en The Standard. The Hammers willen het middenveld versterken na het vertrek van Declan Rice naar Arsenal.

West Ham ontving een recordbedrag van naar verluidt 115 miljoen euro voor Rice, maar de Engels international laat wel een gapend gat achter op het middenveld van de Londenaren. João Palhinha, James Ward-Prowse, Denis Zakaria én Edson Álvarez prijken op het lijstje met mogelijke versterkingen. Maar ook Gallagher is dus een serieuze optie. De 23-jarige Engelsman staat open voor een vertrek bij Chelsea. 

Volgens onder meer Sky deed West Ham inmiddels een voorstel van zo'n 45 miljoen euro. Gallagher ligt nog twee jaar vast en hoeft niet per se weg, maar The Blues lijken wel bereid om mee te werken. Of het bod van 45 miljoen volstaat, is wel de vraag. De zevenvoudig international van The Three Lions was zaterdag nog trefzeker tijdens een 4-3 oefenzege op Brighton. Het afgelopen seizoen kwam hij 35 Premier League-duels in actie, waarvan achttien als basisspeler.

Naast West Ham zou ook Tottenham Hotspur interesse tonen in Gallagher. The Hammers willen met de Rice-miljoenen twee nieuwe middenvelders aantrekken. The Guardian schrijft dat Álvarez een optie blijft, maar dat vergoedingen voor de makelaars een deal nog tegenhouden. Ajax zou in willen stemmen met een bedrag van veertig miljoen euro.

Overigens ontkende Nathan van Kooperen, één van de belangenbehartigers van de Mexicaan, onlangs nog dat de makelaarskosten een obstakel vormen.