'Mbappé tekent voorcontract bij Real Madrid, meerdere clubs contacteren PSG'

'Mbappé tekent voorcontract bij Real Madrid, meerdere clubs contacteren PSG'

22-07-2023 09:01
1

Meerdere clubs hebben contact opgenomen met PSG voor Kylian Mbappé. De Franse aanvaller ontbrak in de selectie die op trainingskamp gaat naar Japan en Zuid-Korea. De kans bestaat dat hij deze zomer nog vertrekt uit de Franse hoofdstad.

Dat meldt L'Équipe vrijdagavond. Mbappé moet van PSG vóór 31 juli bepalen of hij zijn contract wil verlengen in Parijs, of wil vertrekken. Mocht hij voor de laatste optie kiezen, dan zal de Franse topclub gaan praten met de andere clubs en de aanvaller zelf. 

Mbappé heeft volgens de Franse krant al een voorcontract getekend bij Real Madrid. Volgens Cadena SER gaat Mbappé zijn handtekening zetten onder een vijfjarig contract met een jaarsalaris van maar liefst vijftig miljoen euro. In de verbintenis zou een transferclausule van meer dan een miljard euro zijn opgenomen.

Real Madrid heeft de komst van Mbappé uitgebreid bestudeerd. Zo wil de club een transfervrije overgang bewerkstelligen, waardoor de Spanjaarden geen transfersom aan PSG hoeven te betalen. Daar stak voorzitter Nasser Al-Khelaifi eerder een stokje voor. "Het is heel simpel: als Kylian wil blijven, mag hij blijven", zei hij. "Maar dan moet hij wel een nieuw contract tekenen. We willen de beste speler ter wereld niet gratis laten gaan", aldus de Qatarees op een persconferentie.

"Dat kán gewoon niet", vervolgde Al-Khelaifi. "Hij heeft zelf ook altijd gezegd dat hij nooit transfervrij zou vertrekken bij Paris Saint-Germain. Als hij van gedachten is veranderd, is dat niet mijn probleem."