Gillet ziet Anderlecht goede transfer realiseren: Zal paars-wit deugd doen

Gillet ziet Anderlecht goede transfer realiseren: "Zal paars-wit deugd doen"

20-07-2023 16:17
16

Met Maxime Dupé heeft RSC Anderlecht een nieuwe doelman in huis gehaald. De ervaren doelman komt transfervrij over van Toulouse FC en moet bij paars-wit Bart Verbruggen doen vergeten. Volgens Guillaume Gillet heeft Anderlecht alvast een uitstekende zaak gedaan.

De voormalige speler en jeugdtrainer van RSC Anderlecht deelde bij FC Nantes nog de kleedkamer met Dupé en kent de Fransman dus maar al te goed. Hij is er dan ook van overtuigd dat Dupé zal slagen bij de Brusselaars. "Maxime is een erg dynamische doelman in de lucht", klinkt het bij Sudpresse.

"Hij neemt ook zijn verantwoordelijkheid en zal niet aarzelen om uit te komen. Hij heeft goede reflexen, maar is ook goed met de voet. Met hem kan je gemakkelijk van achteruit opbouwen. Hij is ook een goede gast met een goede mentaliteit. Zijn ervaring zal paars-wit deugd doen. Volgens mij is het een goede transfer", geeft Gillet aan.

De ervaren doelman zal komende zaterdag al meteen vol aan de bak moeten, wanneer Anderlecht een galawedstrijd speelt tegen AFC Ajax. Het echte werk begint al op vrijdag 28 juli. Dan trekt paars-wit naar stadsrivaal Union SG.