Newcastle-coach bevestigt Saudi-Arabië-transfer: 'Speler die we niet kwijt willen'

Newcastle-coach bevestigt Saudi-Arabië-transfer: 'Speler die we niet kwijt willen'

19-07-2023 11:46
3

Newcastle United gaat afscheid nemen van Allan Saint-Maximin. Manager Eddie Howe bevestigt dat de 26-jarige aanvaller voor een transfer staat. Hij tekent spoedig bij Al Ahli, melden Franse en Britse media.

Saint-Maximin ontbrak dinsdagavond bij Newcastle in het oefenduel met Rangers FC. "Allan is in gesprek over een transfer naar een andere club. Er is niks bevestigd of definitief, maar dat is waarom hij er niet bij was. Met Financial Fair Play moeten we verkopen om te kunnen kopen. Zo werkt dat systeem, dat begrijpen we", onthult Howe aan The Chronicle.

The Magpies zien de Fransman met lede ogen vertrekken. "Maxi is een topspeler die we echt niet kwijt willen, maar deze dingen gebeuren soms. Dat moeten we accepteren, maar het zal een moeilijk moment zijn als we hem echt verliezen", stelt de manager. Newcastle stapt woensdag zonder Saint-Maximin op het vliegtuig naar de Verenigde Staten.

Onder meer RMC Sport meldt dat Al Ahli 25 miljoen euro plus bonussen betaalt. De dribbelaar speelde het afgelopen seizoen 25 duels in de Premier League-waarin hij één keer scoorde en vijf assists gaf. Bij de Saudische club gaat hij samenspelen met onder anderen Edouard Mendy en Roberto Firmino.

Newcastle trok deze zomer al Sandro Tonali aan voor zo'n 65 miljoen euro.