Woedend Atlético reageert op Felix-uitspraken: 'Hij kent de voorwaarden'

Woedend Atlético reageert op Felix-uitspraken: 'Hij kent de voorwaarden'

19-07-2023 08:28

Atlético Madrid is woedend op João Felix, meldt Relevo. De Portugese aanvaller maakte woensdag een statement door FC Barcelona als zijn droomclub te bestempelen.

"Ik zou graag voor Barcelona willen spelen. Barcelona zou altijd mijn eerste keuze zijn. Het is altijd mijn droomclub geweest, sinds ik een kleine jongen was. Mocht het ooit gebeuren, dan is dat een droom die werkelijkheid wordt", zei Felix in gesprek met Fabrizio Romano.

Die woorden zetten kwaad bloed bij Atlético, dat zijn woede inmiddels kenbaar maakte bij zaakwaarnemer Jorge Mendes. Los Rojiblancos vinden de uitspraken 'respectloos en onprofessioneel'. Het wordt gezien als een misplaatste strategie om een transfer af te dwingen. "De zaakwaarnemer van de speler kent heel goed de voorwaarden waaraan João moet voldoen om de club te verlaten. Tot dat moment hebben we hier niets meer over te zeggen", laat de club weten aan Relevo.

Felix kwam in 2019 nog voor 127 miljoen euro over van Benfica, maar een succes werd hij niet in de Spaanse hoofdstad. Het afgelopen seizoen werd de 23-jarige aanvaller al verhuurd aan Chelsea. Hij ligt nog tot medio 2027 vast bij de La Liga-topclub.