Welke spelers gingen achter Ronaldo aan met een transfer naar Saudi-Arabië?

Welke spelers gingen achter Ronaldo aan met een transfer naar Saudi-Arabië?

18-07-2023 17:53 Laatste update: 20:35
3

De laatste maanden vertrekken er steeds meer spelers vanuit Europa naar Saudi-Arabië. In de winter van 2022 verliet Cristiano Ronaldo het grote Manchester United voor een nieuw avontuur bij Al Nassr. Daarna vertrokken veel meer grote sterren naar het Midden-Oosten. Maar welke spelers maakten er allemaal een transfer naar Saudi-Arabië? VoetbalPrimeur zoekt het voor je uit.

Cristiano Ronaldo - Al Nassr

Allereerst bespreken we Ronaldo. De Portugese wereldster maakte op 30 december 2022 de overstap naar Al Nassr. Daar tekende hij een contract tot medio 2025. Door een administratieve fout was Ronaldo na zijn komst echter nog niet direct speelgerechtigd. Zo zou Al Nassr te veel buitenlandse spelers onder contract hebben, waardoor de Saudische club besloot om het contract van Vincent Aboubakar te ontbinden. Daarna was Ronaldo speelgerechtigd. Ronaldo kwam transfervrij over en verdient jaarlijks 200 miljoen euro inclusief bonussen. 

Karim Benzema - Al Ittihad

Karim Benzema is de eerste speler die in de zomer van 2023 de verrassende transfer naar Saudi-Arabië maakte. De Fransman kreeg de kans om zijn contract bij Real Madrid te verlengen, echter deed hij dat niet. In plaats daarvan maakte hij transfervrij de overstap naar Al Ittihad. Benzema tekende naar verluidt een contract met een waarde van z'’n tweehonderd miljoen euro. 

N'Golo Kanté - Al Ittihad

Na Benzema volgde N’Golo Kanté. De middenvelder verliet Chelsea voor een nieuw avontuur in Saudi-Arabië bij Al Ittihad. Daar verdient hij ongeveer driehonderd miljoen euro: honderd miljoen euro meer dan Benzema. De twee Fransmannen spelen nu samen in hetzelfde elftal. 

Ruben Neves - Al Hilal

Ruben Neves is de volgende speler die naar Saudi-Arabië vertrok. Voor de Portugees moest echter wél de portemonnee getrokken worden. Al Hilal maakte maar liefst 55 miljoen euro over naar Wolverhampton Wanderers. Volgens Fabrizio Romano tekende Neves een contract voor twee jaar. Zijn jaarsalaris is drie miljoen euro. 

Jota - Al Ittihad

Net als Benzema en Kanté tekende Jota een contract bij Al Ittihad. De Saudische club betaalde ongeveer dertig miljoen euro aan Celtic. Jota is één van de jongste buitenlandse spelers in het Midden-Oosten: de aanvaller is 24 jaar.

Kalidou Koulibaly - Al Hilal

Ook Kalidou Koulibaly zocht het avontuur in Saudi-Arabië op. De ex-verdediger van KRC Genk besloot om Chelsea voor 23 miljoen euro te verlaten en de overstap te maken naar Al Hilal. Daar tekende hij naar verluidt een driejarig contract. Koulibaly verdient jaarlijks zo'n tien miljoen euro bij de club uit het Midden-Oosten.

Edouard Mendy - Al Ahli

Wéér een Chelsea-speler die de overstap maakt naar het Midden-Oosten. Ditmaal is het doelman Edouard Mendy. De sluitpost moest vanwege zijn doorlopende contract worden afgekocht door Al Ahli, dat ongeveer 18,5 miljoen euro betaalde aan de Engelse topclub. Mendy tekende een driejarig contract ter waarde van maar liefst vijftien miljoen euro. 

Marcelo Brozovic - Al Nassr

Marcelo Brozovic koos ervoor om Internazionale te verlaten om teamgenoot van Ronaldo te worden bij Al Nassr in Saudi-Arabië. De Kroaat verdient volgens verschillende buitenlandse media ongeveer 25 miljoen euro per jaar. 

Roberto Firmino - Al Ahli

Mendy kreeg er in de zomer van 2023 een teamgenoot uit Europa bij: Roberto Firmino. Al Ahli nam de 31-jarige Braziliaan transfervrij over van Liverpool. Hij tekende voor drie jaar bij de club. Het is niet bekend hoeveel de aanvaller jaarlijks verdient.

Milinkovic-Savic - Al Hilal

We sluiten het rijtje vooralsnog af met Sergej Milinkovic-Savic. De ex-middenvelder van Genk, verruilde SS Lazio voor een nieuw avontuur bij Al Hilal. De Serviër tekende een contract voor drie seizoenen bij de club uit Saudi-Arabië. Al Hilal maakte ongeveer veertig miljoen euro over naar de Italiaanse club.