Antwerp sluit zomerstage af met winst tegen Hertha BSC

16-07-2023 15:47
5

Royal Antwerp FC heeft de laatste oefenpot van de voorbereiding tot een goede einde kunnen brengen. Het oefenduel tegen Hertha BSC wist het met 1-0 te winnen.

Antwerp deed het nog steeds zonder de geblesseerde Vincen Janssen, terwijl ook Jurgen Ekkelenkamp was uitgevallen. Nieuwelingen Ondrejka en Ilenikhena kregen wel een kans om zich te tonen.

Het bleek een gelijkopgaande wedstrijd te zijn, met toch vooral balbezit voor Antwerp. De grote kansen bleven echter uit en bij de rust stond het dan ook nog steeds 0-0. In de tweede helft kon er dan toch snel gevierd worden en was het Kerk die na een rommelige fase voorin de bal in doel kon tikken. Ook na het doelpunt waren de kansen nog voor Antwerp, dat onder andere de paal raakte. Een doelpunt viel er echter niet meer.

Voor Royal Antwerp FC staat op zondag 23 juli nog de supercup tegen KV Mechelen te wachten. Een week later begint men aan het echte werk en staat de competitiewedstrijd tegen Cercle Brugge op het programma.

Opstelling: Butez, Krasniqi, Alderweireld, De Laet (70’ Van den Bosch), Avila (70’ Vines), Vermeeren (46’ Scott), Yusuf, Kerk (70’ Valencia), Ondrejka (70’ Horemans), Muja (80’ Udoh), Ilenikhena (46’ Balikwisha)