'West Ham United meldt voor middenvelder, Ajax wil 46 miljoen euro vangen'

'West Ham United meldt voor middenvelder, Ajax wil 46 miljoen euro vangen'

14-07-2023 14:34 Laatste update: 14:10

West Ham United heeft contact opgenomen met Ajax om de interesse in Edson Álvarez kenbaar te maken. Dat meldt The Athletic. De Premier League-club brengt naar verwachting spoedig een bod uit op de 25-jarige Mexicaan.

Álvarez werd eerder in verband gebracht met Bayern München en vooral Borussia Dortmund, maar de Duitse topclubs pakten om verschillende redenen niet door. Nu is mogelijk een overstap naar de Premier League in de maak voor de verdediger annex middenvelder. 

Álvarez, die momenteel actief is op de Gold Cup, ligt nog tot medio 2025 vast in Amsterdam. Ajax zet in op een transfersom van 40 à 46 miljoen euro, weet The Athletic. West Ham zoekt versterking voor het middenveld door het vertrek van Declan Rice, die voor ruim honderd miljoen euro op weg is naar Arsenal. 

Afgelopen zomer leek Álvarez nog hard op weg naar Chelsea. The Blues boden 50 miljoen euro, maar Ajax wilde hem niet meer laten gaan omdat er niet genoeg tijd was om een vervanger aan te trekken.

Álvarez speelt sinds 2019 voor Ajax, dat hem voor vijftien miljoen euro overnam van het Mexicaanse Club América. Hij groeide de laatste jaren uit tot een steunpilaar in de Johan Cruijff Arena. Het afgelopen seizoen kwam hij tot 44 officiële duels.