'Bonucci moet vertrekken bij Juventus, maar kan wel in Serie A blijven'

'Bonucci moet vertrekken bij Juventus, maar kan wel in Serie A blijven'

14-07-2023 11:30 Laatste update: 11:30

Leonardo Bonucci was al langer op de hoogte dat hij niet meer in de plannen van Juventus zou voorkomen. Dat melden Italiaanse media als CalcioMercato en Corriere dello Sport. De routinier is al even op zoek naar een nieuwe club en geeft daarbij de voorkeur aan een verblijf binnen Italië.

Het was bij Bonucci dus al een tijdje bekend dat er in zijn afscheidsseizoen geen plaats was binnen de selectie van Juventus. Tijdens de viering van zijn vijfhonderdste wedstrijd van de club, zou hij al hebben geweten dat dit zijn laatste seizoen was. Het definitieve besluit kwam dus donderdagavond, waardoor er veel commotie ontstond over hoe Juventus met het clubicoon omging.

Voor Bonucci is het nu dus zaak om een nieuwe club te vinden voor het laatste jaar van zijn loopbaan. Onder andere Newcastle United en teams uit Saudi-Arabië toonden interesse in de 36-jarige verdediger, maar de stopper hoopt zelf in Italië te blijven. Daar zijn SS Lazio en Fiorentina de beste opties. Ook oud-coach Andrea Pirlo probeerde Bonucci naar Sampdoria te halen, maar de verdediger wil op het hoogste niveau stoppen.

Lazio lijkt in de race om Bonucci een streepje voor te hebben, door coach Maurizio Sarri. De twee werkten al eerder samen en hadden een goede band. Bonucci hoopt dan ook dat Lazio concreet wordt, dan zal het voor hem een makkelijke keuze worden.