'Juventus is onverbiddelijk richting clubicoon Bonucci, direct uit eerste elftal'

'Juventus is onverbiddelijk richting clubicoon Bonucci, direct uit eerste elftal'

13-07-2023 21:58

Er gaat een abrupt einde komen aan de tijd van Leonardo Bonucci (36) bij Juventus. Volgens Italiaanse media is de ervaren verdediger per direct geen onderdeel meer van het eerste elftal van De Oude Dame.

Dit wordt het laatste seizoen van Bonucci als profvoetballer. De routinier hangt zijn voetbalschoenen in 2024 namelijk aan de wilgen. Bij Juventus is de captain van vorig seizoen nu echter al overbodig verklaard, meldt onder meer La Gazzetta dello Sport. De club zal de 121-voudig international van Italië niet eens gaan registreren als speler van het eerste elftal voor komend seizoen. Daardoor mag Bonucci ook niet meer meetrainen met de ploeg van Massimiliano Allegri.

Bonucci heeft nu nog maar twee opties: gedwongen vertrekken bij Juve, of al een jaar eerder met voetbalpensioen gaan. Serie A-degradant Sampdoria, Newcastle United en clubs uit de MLS worden nu al gelinkt aan Bonucci, die door kersvers Juve-directeur Cristiano Giuntoli op de hoogte is gesteld van het besluit van De Oude Dame.

Bonucci heeft een gigantische staat van dienst bij Juventus, waar hij nu al twaalf jaar onder contract staat. Eerder vormde hij in Turijn een driemans achterhoede met Giorgio Chiellini en Andrea Barzagli. Bonucci is echter de laatste van de drie clubiconen die nog over is bij Juventus. Binnenkort lijkt daar dus echter verandering in te gaan komen. In 2017 verruilde Bonucci Juve even voor AC Milan, maar na een jaar keerde hij terug in Turijn.