'Henderson (33) verlaat Liverpool na twaalf jaar voor Saudi-Arabië'

'Henderson (33) verlaat Liverpool na twaalf jaar voor Saudi-Arabië'

13-07-2023 08:55
4

Jordan Henderson is na twaalf seizoenen op weg naar de uitgang bij Liverpool. De 33-jarige aanvoerder van The Reds neigt naar een transfer naar het Saudische Al Ettifaq, meldt het betrouwbare The Athletic.

Henderson heeft een aanbieding op zak van Al Ettifaq en lijkt snel de knoop door te hakken. De Engelse international kan in Saudi-Arabië het viervoudige verdienen van zijn salaris op Anfield, weet The Athletic. Steven Gerrard is sinds kort de manager van de club. Hij speelde bij Liverpool nog samen met Henderson, die zijn aanvoerdersband overnam, en vertolkt nu een sleutelrol in diens komst.

De middenvelder ligt nog twee jaar vast bij The Reds, die daardoor recht hebben op een transfersom. Zodra Henderson de seinen op groen zet, zal Al Ettifaq zich bij de Premier League-topclub melden. Henderson kwam in 2011 over van Sunderland en groeide sindsdien uit tot leider bij Liverpool. 

Henderson maakte de afgelopen twaalf seizoenen liefst 492 keer zijn opwachting voor Liverpool. Het afgelopen seizoen kwam hij 43 keer in actie voor de ploeg van manager Jürgen Klopp, die met Dominik Szoboszlai en Alexis Mac Allister al twee nieuwe middenvelders verwelkomde.