UPDATE: 'Clement past wegens familiale redenen voor baan in Saudi-Arabië'

UPDATE: 'Clement past wegens familiale redenen voor baan in Saudi-Arabië'

11-07-2023 17:15 Laatste update: 20:33
78

De voorbije maanden besloten heel wat voetballers om richting het lucratieve Saudi-Arabië te vertrekken en flink wat geld te verdienen in het Midden-Oosten. Dat staat nu ook te gebeuren met Philippe Clement.

De voormalige trainer van KRC Genk, Club Brugge en AS Monaco werd de voorbije weken al gelinkt aan Al-Shabab, dat bijzonder ambitieus is. Volgens lokale media heeft de ploeg uit Saudi-Arabië nu ook een akkoord bereikt met Clement.

De trainer zit momenteel zonder club nadat hij eind vorig seizoen werd ontslagen bij AS Monaco. Na een teleurstellend seizoensresultaat besloten de Monegasken om afscheid te nemen van Clement, die nu een opvallende stap kan zetten in zijn carrière.

Daarmee volgt Clement het voorbeeld van onder andere Michel Preud'homme, die in het verleden ook al trainer was van Al-Shabab. Bij de club uit Saudi-Arabië zal hij samenwerken met onder andere Ever Banega en de Zuid-Koreaanse doelman Seung-gyu Kim.

Update: Clement trekt dan toch niet naar Saudi-Arabië. Dat beweert Sacha Tavolieri. Volgens de Waalse journalist zegt de trainer wegens familiale redenen "nee" tegen een avontuur bij Al-Shabab.