OFFICIEEL: Bayern München verkoopt duurste aankoop ooit aan PSG

OFFICIEEL: Bayern München verkoopt duurste aankoop ooit aan PSG

09-07-2023 15:16

Paris Saint-Germain heeft de onderhandelingen met Bayern München afgerond. Lucas Hernández maakt voor 45 miljoen euro de overstap naar zijn geboorteland Frankrijk.

Bayern München brak vier jaar geleden het transferrecord voor Hernández, die voor 80 miljoen euro overkwam van Atlético Madrid. Een onverdeeld succes werd het niet: de Franse verdediger was van waarde en werd gewaardeerd, maar werd ook achtervolgd door blessures en wist daardoor de verwachtingen nooit helemaal in te lossen.

Bij PSG is Hernández meer dan welkom. Hij tekent in het Parc des Princes voor drie seizoenen. Of hij bij de achterban ook met open armen wordt ontvangen, is nog wel de vraag. Volgens een deel van de supporters kan de 27-jarige linkspoot beter wegblijven, omdat hij geboren is in Marseille.

"Ik voel veel vreugde", reageert Hernández in gesprek met de clubkanalen van PSG op zijn gewenste transfer. "Ik heb lang gewacht om bij PSG te kunnen komen, maar het is eindelijk zover. Het is een heel speciale dag voor mij en ik ben erg blij om hier te zijn."

Op het afgelopen seizoen zal Hernández niet met plezier terugkijken. Hij worstelde lange tijd met een spierblessure, was nét op tijd fit om mee te doen aan het WK in Qatar, maar na dertien minuten moest de 33-voudig international van Frankrijk alweer afhaken met een zware knieblessure. Uiteindelijk speelde hij zeven Bundesliga-duels.