Vanhaezebrouck ziet Gerkens imponeren ondanks gebrek aan ritme: Al belangrijk

Vanhaezebrouck ziet Gerkens imponeren ondanks gebrek aan ritme: "Al belangrijk"

09-07-2023 18:16
2


Ook KAA Gent heeft dit weekend weer een sterke oefenpartij gespeeld en haalde het met 1-6 van een Zeeuwse selectie. Daarin vielen ook heel wat dingen op te merken.

Zo kreeg ook Pieter Gerkens speelminuten, die duidelijk nog wat wedstrijdritme miste. Toch gelooft Hein Vanhaezebrouck dat Gent met Gerkens wel een stevige speler in huis gehaald. "Hij heeft totaal geen ritme. De scherpte ontbrak nog, maar toch zie je dat hij met zijn intelligentie al belangrijk is op dit niveau", klonk het bij Het Nieuwsblad.

Ook liet gift Orban weer van zich spreken met enkele knappe acties en doelpunten. Tot groot jolijt van Vanhaezebrouck, die beseft dat Orban een heus goudhaantje is. "Met Gift kan alles. Als de chef van Horseele ziek is, denk ik dat hij kan koken ook", lachte hij.

Verder blijft het voor de coach van Gent wel wachten op versterkingen. Al lijkt Vanhaezebrouck nog even te moeten blijven wachten. "Blijkbaar zitten we in een periode dat een aantal zaken vastliggen. Alles ligt een beetje stil. Wij wachten tot alles weer in beweging komt", besloot hij.