OFFICIEEL: Feyenoord heeft beet met Beelen, PSV en AZ vissen achter het net

OFFICIEEL: Feyenoord heeft beet met Beelen, PSV en AZ vissen achter het net

08-07-2023 18:40

De Nederlandse clubs PEC Zwolle en Feyenoord hebben een akkoord bereikt over de overstap van Thomas Beelen. Dat maken de Zwollenaren bekend via de officiële clubkanalen. De begeerde 22-jarige verdediger, die interesse genoot van een groot aantal Nederlandse topclubs, treedt zodoende in de voetsporen van Thomas van den Belt. 

Beelen maakte aan het einde van het seizoen 2021/22 zijn debuut voor PEC Zwolle in de Eredivisie. De inmiddels vertrokken trainer Dick Schreuder stelde hem destijds tegen PSV op als middenvelder. In de daaropvolgende zomer tekende hij zijn eerste profcontract bij de Zwollenaren. 

Het daaropvolgende seizoen veroverde Beelen een basisplaats. De talentvolle verdediger stond vaak als de meest centrale man geposteerd in de driemansdefensie van PEC. Daar maakte hij veel indruk. De club promoveerde naar de Eredivisie en Beelen had daarin een groot aandeel. In september van vorig jaar verlengde hij zijn contract nog.

Door interesse van diverse Nederlandse topclubs bleek Beelen uiteindelijk onhoudbaar voor PEC. Zowel FC Twente, AZ en PSV meldden zich in Zwolle, maar Feyenoord trekt aan het langste eind. De transfer is nog niet wereldkundig gemaakt door de Rotterdammers, maar wel door PEC. In De Kuip komt hij voormalig ploeggenoot Van den Belt tegen. Hij bewandelde eerder al de weg van Zwolle naar Rotterdam. 

Het nieuws volgt snel na de oefenwedstrijd die Feyenoord en PEC zaterdagmiddag afwerkte. De landskampioen won uiteindelijk met 3-1. Danilo, Ezequiel Bullaude en debutant Yankuba Minteh maakten de Rotterdamse treffers.