De Gea vertrekt bij United

Einde van een tijdperk: Doelman De Gea bevestigt vertrek bij Manchester United

8 juli om 15:45
Laatste update: 8 juli om 16:51

David de Gea vertrekt officieel bij Manchester United. De 32-jarige doelman neemt afscheid middels een persoonlijk bericht op Twitter. De Spanjaard speelde over een periode van liefst twaalf jaar meer dan 500 officiële wedstrijden voor The Red Devils. De weg voor André Onana naar Old Trafford lijkt nu wagenwijd open te staan. 

De Gea, die een aflopend contract had, maakt via zijn Twitter-account bekend dat zijn tijd op Old Trafford voorbij is. 'Ik wil bij deze vaarwel zeggen tegen de fans van Manchester United', aldus de Spanjaard, die terugblinkt op de afgelopen jaren, waarin hij het nodige meemaakte. 'Het is een onvergetelijk en ongelooflijk mooie tijd geweest. Ik had als jongen nooit verwacht wat we uiteindelijk zouden bereiken toen ik uit Madrid vertrok.'

Nu het vertrek van De Gea definitief is, lijkt het een kwestie van tijd voordat United aan de haal gaat met André Onana. De doelman van (vooralsnog) Internazionale moet naar verluidt ongeveer 60 miljoen euro kosten. Volgens de laatste berichtgeving, van onder meer Fabrizio Romano, wordt de Kameroener snel herenigd met United-manager Erik ten Hag, zijn oud-trainer bij Ajax.