OFFICIEEL: Nog geen Lang, maar PSV heeft wel al Pepi binnen

OFFICIEEL: Nog geen Lang, maar PSV heeft wel al Pepi binnen

07-07-2023 14:27 Laatste update: 14:33
2

PSV heeft toegeslagen op de transfermarkt. De ploeg uit Eindhoven wist nog niet Noa Lang te strikken, maar wel al Ricardo Pepi. De Amerikaanse spits komt over van FC Augsburg en tekent een vijfjarig contract in Eindhoven.

Pepi is de eerste zomerversterking voor PSV. Volgens diverse media betaalt de nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen ongeveer acht miljoen euro, plus twee miljoen euro aan bonussen aan Augsburg. Bij PSV moet de twintigjarige spits de concurrentiestrijd aangaan met aanvoerder Luuk de Jong.

Het afgelopen seizoen kwam Pepi op huurbasis uit voor FC Groningen. In het degradatieseizoen van De Trots van het Noorden was de Amerikaan een lichtpuntje. Pepi vond in 29 Eredivisie-optredens twaalf keer het net. El Tren stond ook in de belangstelling van Feyenoord.

"Ik ben ontzettend blij en enthousiast om hier te zijn", is de eerste reactie van Pepi op zijn PSV-transfer. "Ik geloof dat dit de juiste stap is voor mijn carrière."

De talentvolle Amerikaan hoopt te oogsten in Eindhoven. "PSV is een club met grote ambities en ik deel dezelfde wens om prijzen te winnen. Ik ben een hardwerkende speler, die bereid is vuile meters te maken. Het liefst heb ik de bal dichtbij de goal, want dan kan ik doelpunten maken."

PSV gaat vrijdag nog een keer miljoenen uitgeven: Noa Lang komt voor een totaalbedrag van bijna vijftien miljoen euro over van Club Brugge. Hij is al in Eindhoven.