STVV na verlenging Smets (19): “Hield zich staande tegen doorgewinterde spitsen”

STVV na verlenging Smets (19): “Hield zich staande tegen doorgewinterde spitsen”

06-07-2023 21:02
3

Sint Truiden VV is zeer te spreken over de contractverlenging van Matte Smets. De pas 19-jarige centrale verdediger heeft zijn contract met drie jaar verlengd op Stayen. Sportief directeur Andre Pinto vertelt waarom zij voor een langer verblijf van Smets gekozen hebben.

Volgens sportief directeur Pinto speelt Smets bij STVV zeer volwassen voor zijn leeftijd. “Matte is nog jong, maar hij ontpopte zich vorig jaar tot basisspeler. Hij straalt zoveel rust uit dat hij eigenlijk al speelt als een routinier. Vorig jaar hield hij zich meer dan staande tegen doorgewinterde spitsen. Wie hard werkt en sterk presteert, verdient ook beloond te worden. Daarom boden we Smets een contractverlenging aan”, deelt Pinto via de officiële kanalen van STVV.

Pinto vertelt verder dat dit ook te maken heeft met de kwaliteit van de jeugdopleiding van STVV. Daarnaast ziet Pinto ook een belangrijke wisselwerking met hoofdtrainer Thorsten Fink. “We zijn onze jeugdwerking dan ook heel dankbaar, want ze brengen regelmatig nieuwe talenten voort. Matte is op dat gebied een mooi voorbeeld. We geloven dat hij onder de vleugels van een ervaren coach als Thorsten Fink verder kan ontbolsteren”, besluit Pinto.