De Wilde (20) na zijn vertrek bij Anderlecht: Als speler wil je meer

De Wilde (20) na zijn vertrek bij Anderlecht: "Als speler wil je meer"

06-07-2023 09:29
7

Nils De Wilde speelt komend seizoen bij Cercle Brugge. Hij komt transfervrij over van RSCA Futures en wil zich nu bewijzen in 1A. 

De Wilde speelde wel regelmatig in 1B, maar zijn ambities lagen hoger. “"Als speler wil je meer", benadrukt hij bij Krant Van West-Vlaanderen"Mijn contract was ten einde. Er waren gesprekken met Anderlecht. Cercle kwam er op een bepaald moment tussen. Het werd meteen iets anders. Voetballen in de Jupiler Pro League tegenover misschien nog een jaar in 1B is toch een groot verschil."

De Wilde is klaar om zich in de ploeg te knokken. "Cercle gelooft in mij. Ze hebben voor mij ook een traject uitgestippeld. De keuze was snel gemaakt. Men beschikt over een mooi project. Alles werd mij tot in de puntjes uitgelegd. Hoe er gewerkt wordt. Het was allemaal heel duidelijk. Daarom heb ik voor deze ploeg gekozen."

De Wilde speelt vooral als centrale middenvelder of als nummer tien. Bij de jeugd van Anderlecht werd hij door Anthony Vanden Borre zowaar vergeleken met Thomas Müller.